Liczba wyświetleń

poniedziałek, 23 marca 2020

Ślimaki z ciasta francuskiego

Hej, pogoda dość chłodna więc czas na coś pysznego do ciepłej kawki czy herbatki 💓💓 Dziś ślimaczki z ciasta francuskiego z jabłkiem-cynamonem-rodzynkami 👌.




Składniki:
* 1 opakowanie ciasta francuskiego
* 3 średnie jabłka 
* 1 łyżka cynamonu
* 2 łyżki erytrolu
* Garść rodzynek


Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach


Dodajemy cynamon, rodzynki i erytrol. Mieszamy





Ciasto rozwijamy, farsz rozkładamy i zwijamy ciasto w rulon. Kroimy krążki średniej wielkości. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach ok 30min





Gotowe studzimy na kratce na końcu można posypać cukrem pudrem





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz