Hej! Dziś wpadam z przepisem na mini dounaty z batatem i orzechami 💓🍁 taki jesienny akcent w kuchni 👍 mega smaczne i ciekawe połączenie.
Składniki:
* 1 średni batat
* 80g erytrolu (lub cukru)
* 50g orzechów włoskich
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 300ml mleka
* 3 jajka
* 2 łyżeczki oleju kokosowego
* 250g mąki orkiszowej
Do miski dodajemy suche składniki: erytrol, proszek, orzechy pokruszone
Batata ścieramy na tarce i odsączamy z wody, dodajemy do suchych składników
Do innej miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i rozpuszczony olej kokosowy
Łączymy suche z mokrymi składnikami
Dodajemy mąkę na samym końcu i dokładnie mieszamy
Ciasto nakładamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na ok 25min
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz