Liczba wyświetleń

środa, 25 września 2019

Mini dounaty z batata

Hej! Dziś wpadam z przepisem na mini dounaty z batatem i orzechami 💓🍁 taki jesienny akcent w kuchni 👍 mega smaczne i ciekawe połączenie.




Składniki:
* 1 średni batat
* 80g erytrolu (lub cukru)
* 50g orzechów włoskich
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 300ml mleka
* 3 jajka
* 2 łyżeczki oleju kokosowego
* 250g mąki orkiszowej


Do miski dodajemy suche składniki: erytrol, proszek, orzechy pokruszone


Batata ścieramy na tarce i odsączamy z wody, dodajemy do suchych składników



Do innej miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i rozpuszczony olej kokosowy



Łączymy suche z mokrymi składnikami


Dodajemy mąkę na samym końcu i dokładnie mieszamy



Ciasto nakładamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na ok 25min


Wyjmujemy do ostygnięcia i gotowe :) 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz