Liczba wyświetleń

wtorek, 5 czerwca 2018

Domowe Krakersy

Były chipsy, przyszła pora na krakersy ;) Niedługo mundial więc trzeba coś pomyśleć na temat przekąsek. Bardzo prosty przepis, który możemy modyfikować po swojemu.




Składniki na sporą porcję krakersów:
* 190g mąki (może być ryżowa, pszenna,orkiszowa)
* 90 ml wody
* 2 łyżki oleju
* pół łyżeczki proszku do pieczenia
* pół łyżeczki czerwonej wędzonej papryki
* szczypta soli
* 2 łyżki sezamu
* 2 łyżki maku
* pół łyżeczki ziół prowansalskich
* pół łyżeczki soli 

Składniki suche mieszamy ze sobą. Dodajemy mokre i wyrabiamy ciasto 

Wkładamy je do lodówki na 15 min


Rozwałkowujemy i wycinamy co chcemy trójkąty/ kwadraty 




Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach / 15min 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz