Liczba wyświetleń

niedziela, 3 czerwca 2018

Brownie z Czerwonej Fasoli i Kukurydzy

Pewnie nie raz zostanie wam kukurydza czy fasola z sałatki i pojawia się wielki znak zapytania co tutaj by zrobić z nią...no przecież nie wyrzucę połowy puszki do kosza. Też nie lubię marnotrawstwa, więc stworzyłam idealnie wilgotne oraz czekoladowe brownie. Poezja. 




Składniki: 
* pół puszki kukurydzy
* pół puszki czerwonej fasoli
* 2 banany
* 2 jajka
* pół łyżeczki proszku do pieczenia
* 2 łyżki ksylitolu
* 1,5 łyżki oleju kokosowego 
* tabliczka rozpuszczonej mlecznej czekolady

Kukurydzę, fasolę i banany blendujemy na gładką masę. Dodajemy resztę składników i przelewamy do foremki (u mnie o średnicy 21cm)

Pieczemy w 180 stopniach  - 40 minut

Polewa:
* 3 łyżki kakao
* 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
* łyżka ksylitolu


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz